duurzaam kraamcadeau

Nederlanders kiezen dit jaar massaal voor duurzame cadeaus

Dat generatie Y met duurzaamheid bezig is wisten we wel. Maar dat 75% van hen de komende weken specifiek op jacht gaat naar groene cadeaus, is een trend die niet meer verdwijnt. De nieuwe generatie is uitgekeken op spullen van lage kwaliteit gemaakt in lagelonenlanden. Eerlijk gemaakte kwaliteitsproducten, waarbij rekening wordt gehouden met het milieu.  

 

 

Dit is de uitkomst van het onderzoek dat Ukje liet uitvoeren onder haar klantenbestand. Het lifestylemerk ontwerpt en produceert hoezen voor A-merk babymeubels, zoals de Tripp Trapp-kinderstoel van Stokke, de wipstoel van BabyBjörn en de meeste autostoeltjes. Ukje vroeg haar klanten waar ze bij het aanschaffen van cadeaus specifiek op letten. Opmerkelijk is dat het merendeel aangaf duurzaamheid het belangrijkste te vinden.

Duurzaam cadeau
Dat 80% van de mensen dit jaar kiest voor ‘groene’ cadeaus kan Ukje goed begrijpen. Bij het hoezenwalhalla voor babymeubilair is duurzaamheid enorm belangrijk. Zo geef je kindermeubels een tweede leven met een Ukje hoes. Je voorkomt slijtage en voorziet een 2e-hands exemplaar binnen no-time van een compleet nieuwe look. De gebruikte stoffen zijn biologisch en verzendzakken zijn composteerbaar. Daarnaast is het merk onlangs een samenwerking aangegaan met I-did waarbij de gebruikte hoezen worden gerecycled tot vilt. En 1% van de omzet gaat naar het goede doel. Bij Ukje zijn ze al helemaal om. Op naar een groen december!

Ontspullen!
Een ander leuk feit is dat 40% van de respondenten het liefst iets wil vragen voor zijn kind of huisdier. We zijn dus niet alleen groen bezig, maar denken ook aan de ander. Verder is 60% het afgelopen jaar bezig geweest met ‘ontspullen’. Deze trend neemt steeds serieuzere vormen aan. Want waarom zou je jezelf vermoeien met rommel om je heen? Best een goed idee. Ruim op voor 1 december en begin met een opgeruimd gevoel aan de feestdagen!

Over Ukje
Wat begon met het ontwerpen van een knalroze wipstoelhoes voor haar eigen baby, is nu ruim 8 jaar later uitgegroeid tot een waar hoezenwalhalla voor babymeubilair. Niet voor niets is Sifra Douma, directeur bij Ukje, dagelijks bezig om het ontwerpen van nieuwe hoezen, met als doel alle babymeubels in binnen- en buitenland op duurzame wijze op te knappen. Het is een Fairmade product waarbij de naaisters een eerlijk loon krijgen en Ukje 1% van de omzet doneert aan de charitatieve instelling Compassion. Hierdoor krijgen er nu 18 kinderen in Peru onderwijs, eten en gezondheidszorg. Ben je benieuwd naar Ukje? Kijk dan rond op deze website en laat je inspireren. Heb je de ideeën voor nieuwe prints of hoezen? Laat het ons weten via service@ukje.nl.

Terug naar blog