5 Stijltips voor sfeer in huis!

5 Stijltips voor sfeer in huis!

Oktober woonmaand! Wat kunnen we het binnen weer gezellig maken! Niets zo lekker als kaarsjes aan en samen onder een kleedje wegkruipen op de bank…

Ik vind dat zelf echt heel fijn. Buiten regent het, binnen hebben we het fijn met elkaar. Hoe breng je de sfeer in huis? PS. Als je niet zo'n lezer bent, maar meer van de plaatjes, klik hier ; ) daar staat alle inspiratie op een rijtje!

Tips:

1. Het klinkt misschien gek, maar de beste sfeermaker ben je zelf! Nu het eerder donker wordt is het geen gek idee ook wat eerder te gaan slapen. Je lichaam heeft door het gebrek aan licht ’s avonds eerder behoefte om te gaan slapen. Dus telefoon weg en lekker onder de dikke warme deken! Overdag een wandeling of in elk geval buitenlucht! En je voelt je al een stuk fitter ; ) en natuurlijk veel groente eten! 
 
2. Kleur: Voor een sfeervol huis wil je juist niet alle wanden wit te sauzen en alles opgeruimd hebben. Sfeer begint bij een goede basis van 2 kleuren. Mijn favoriete kleuren zijn absoluut van het merk Little Grey! Je kunt de kleurenkaart online bestellen. Van die kleurenkaart heb ik zelf voor de lichte beige tinten gekozen voor op mijn muren. Er is geen 1 muur wit. Ik heb ook gekozen voor verschillende tinten beige. De ene wand wat donkerder dan de andere. De gordijnen en bank zijn ook beige. En een vloerkleed. De bank is ecru, 1 vloerkleed lichtbeige en de linnen gordijnen nog wat donkerder beige.

De volgende stap is het kiezen voor een kleur met wat meer pit. Dat is bij mij terra cotta geworden. Een klein muurtje heeft deze diepe en warme kleur gekregen. Verder heb ik deze kleur ‘rood’ in allerlei varianten laten terugkomen. Van oranje, tot bruin, tot roze (het andere vloerkleed) en bordeaux. Van mij mochten er ook wel wat stoere items in huis, dus ik heb een zwarte kastenwand en zwarte eethoek.

Dus nu hebben we beige + terratinten… En nu komt de twist. We zoeken de complementaire kleur van terra. Dus van rood. Dat is groen! Handig, planten zijn groen, dus ik heb gekozen voor verschillende groenen en verschillende vormen. Van weelderig, tot stekelig. Ook de stoeltjes in mijn eethoek zijn groen, mintgroen/jade. En hier en daar een groen accessoire, zoals de plantenpot, een vaasje van mijn oma…

Ken je de kleurencirkel nog van de middelbare school? Als jouw basis kleur geel is, is je contrastkleur paars.. etc.

In de zomer houd ik de kleuren wat meer naturel, in de winter voeg ik wat meer rode/roze/oranje/bruine items toe. Met kaarsen of wat nieuwe kussens. Verder heb ik veel van mijn planten in de goedkope ; ) terra potten gezet, voor een mediterrane sfeer.

Als finishing touch heb ik een paar gouden accessoires zoals een lamp, de fruitmand..

De conclusie van kleur is dus dat je werkt met tegenstellingen, en niet alles door elkaar.

3. Materialen: om een warme sfeer te maken, is het belangrijk dat de structuren van je interieur verschillend zijn. De materialen. Van glans, tot mat, van glad tot ruw, van kortharig (je kat 😉) naar langharig; je tapijt. Van doorschijnend (je vitrage) tot verduisterend (je overgordijnen).
 
4. Vormen: een rond tafeltje gaat echt heel lekker op een vierkant tapijt! Rond op rond op rond is gewoon saai. Wissel vormen met elkaar af. En de materialen en houd je zelf aan de kleuren die je in stap 2 hebt gekozen.
 
5. Revamp! Toen ik bijna 13 jaar geleden met Ukje begon was ik altijd al aan het stylen. Ik had mijn gordijnen zelf genaaid en ook de kussenhoezen. En toen was de logische vervolgstap de wipstoelhoes. Ik had namelijk een 3e-hands wipstoel en die moest nodig gerevamped worden! Je ziet hem terug in een van mijn vorige Ukje updates En wat ik nou zo leuk vind is dat we bij Ukje voor alle woonsmaken hoezen hebben. Dus als jij nu vol nieuwe ideeën zit, style dan ook gelijk de stoeltjes van je kleine in jouw favo kleuren én materialen. Want ook hierin hebben we gezorgd voor variatie... van velours. tot teddy, tot glad en glimmend. Van beige tot roze tot mosterd tot groen... Om even wat voorbeelden te laten zien hebben we setjes samengesteld, je kunt ze hier vinden. En om het woonkamerseizoen goed te beginnen, krijg je nu bij 2 items 15% en bij 3 items 25%!! korting.

 

Veel styling plezier! Liefs! Sifra

Terug naar blog