Ons verhaal

Ukje, het begin

Eigenlijk begon Ukje al toen ik zelf nog klein was. Dingen maken en verkopen. Van tassen naaien tot haren vlechten. Ik ben opgegroeid in West-Friesland en daar leer je hard werken. Maar wel op een gezellige manier, echt iets moois neerzetten voor je klanten. Samen de schouders eronder. 

In 2010 werd ik moeder. Ik had een handige wipstoel op de kop getikt, de BabyBjörn. Het was alleen een 3e-handsje; erg verwassen. Ik vond dat het afdeed aan mijn net gestylde nieuwe huis. Ook zat het ding om de haverklap onder de etensresten. Niet top.

Daar wilde ik wat op bedenken. Ik had ook net kussenhoezen genaaid. Dus toen ontstond het idee voor een wipstoelhoes! Het resultaat mocht er zijn. De hoes was mooi en makkelijk, waardoor de wipstoel goed bij het interieur paste. En knoeien ook niet erg meer was. Het wassen ging snel en simpel, waardoor mijn dochter op haar gemak leerde eten en ik ok was met het knoeien.

Na de wipstoelhoes volgden ook de newbornhoes, de kinderstoelhoezen, voetenzakken, autostoelhoezen en vele andere producten.

Nu bijna 12 jaar later is Ukje uitgegroeid tot hét adres voor kindermeubelhoezen in Europa en de Verenigde Staten. En waarom heb ik hier nu zo ontzettend veel plezier in?

Ik heb een enorme drive voor kinderen. Dat ze kansen krijgen. Ik gun elk kind dat ze kunnen opgroeien tot wie ze echt zijn. Dat ze een familie hebben waar het warm is. En met de hoezen hoop ik daar een steentje aan bij te dragen. Minder stress voor de ouders geeft de kids ook ontspanning.

Mijn droom is om in 2030 2 miljoen Happy Families te kunnen maken via Ukje. Niet alleen bij onze klanten, maar ook bij gezinnen die een lastige tijd doormaken. Met 20% van onze winst steunen we de Kindervoedselbank, Ronald MC Donald Kinderfonds, kinderziekenhuizen en een onderwijsproject in Peru.

Mijn naam is Sifra Geijtenbeek en samen met Team Ukje gaan wij voor deze missie. Heb jij nu een stoel die echt op zou knappen van een Ukje hoes en kun je een dergelijke hoes niet vinden op onze site? Stuur een mailtje naar service@ukje.nl, dat vinden we leuk!

Liefs!

Sifra_geijtenbeek_handtekening

Sifra oprichter van Ukje