Een tweede kans

Een tweede kans

Hopelijk heb je een lekker Koningsdag weekend gehad! Met natuurlijk echte Hollandse tradities als de tompouce en de vrijmarkt. Ik kan er altijd erg van genieten! Bij Ukje hebben we sinds donderdag ook Vrijmarkt gehouden en wat waren er veel bestellingen! Iedereen bedankt voor het enthousiasme! Ik vind dat echt ontzettend leuk!!

Ik geloof namelijk dat we als ouders nog veel meer items 2e-hands zouden kunnen shoppen. In het Engels heet dit 'preloved' en dat is eigenlijk een perfecte uitdrukking. Je spullen kunnen makkelijk een 2e ronde mee. Mocht jij thuis nou Ukje hoezen (en stoeltjes) hebben liggen die je niet meer gebruikt... je kunt ze bij ons te koop zetten op Ukje Tweedekans.

Maar naast dingen verkopen is het natuurlijk ook tof om stoeltjes zelf te 'revampen'. Een buitenkansje zien in een stoel met vlekken. Nieuwe hoes er om en klaar om te gaan!

Goed nieuws... we hebben deze week ontzettend veel nieuwe voorraad binnengekregen, van teddy hoezen, tot wafeltjes hoezen voor je autostoeltjes tot dekentjes. 

Maar naast het restylen van je kindermeubels is er iets met het woord Tweede Kans dat mij raakt. Ik merk vaak dat het leven in mijn gezin ook gaat over een tweede kans. Of een tweeduizendste kans. Diep ademhalen en het nog een keer proberen. Het geduld uit je tenen halen als je kindje wéér krijsend in de winkel op de grond ligt. Ik denk dat dat iets heel moois is om aan kinderen mee te geven. Wat je ook doet of zegt... de deur staat altijd voor je open.

Bij papa en mama (of welke gezinssamenstellingen dan ook) krijg jij altijd een tweede kans. Zelf heb ik 3 dochters en ik weet dat dit een uitdaging is. Zéker als je al maanden (of jaren soms zelfs...) geen normale nachtrust hebt. Je gewoon echt op bent. Of niet begrijpt wat er met je kleine aan de hand is. Nu mijn kinderen wat groter worden, merk ik dat ook ik vaak een tweede kans van hen krijg. En daar ben ik erg blij mee! 'Het is okey mam...'

Ik gun je dus een mooie nieuwe week met kansen en tweede kansen. Elkaar niet afschrijven op een mening, verkeerde opmerking of eenmalige gebeurtenis. Diep ademhalen en kansen geven. Daar worden we samen toch het gelukkigst van : ) 

Terug naar blog