Mijn persoonlijke verhaal over Ukje

Mijn persoonlijke verhaal over Ukje

Hey!

Superleuk dat je deze update leest! Ik beloof je dat je je niet zal vervelen ; )

Ik weet nog heel goed dat ik ooit met mijn 1e kindje helemaal brak aan de keukentafel zat. Ik was echt zó moe! Al maanden niet normaal geslapen en mijn oudste huilde heel veel. Achteraf bleek ze koemelkallergie te hebben, maar dat was niet het enige…

Een jaar daarvoor was ik ontslagen als consultant en daarna al snel zwanger. Al zwangerend kwam ik niet echt aan de bak, dus toen werd ik postbode. Eenmaal bevallen had ik dus én geen baan, maar wel een heel veel huilende baby. Dit was echt helemaal niet wat ik van het moederschap verwacht had.

Zó balen is dat dan! En echt een rotgevoel…  Ik zat aan de keukentafel en keek naar mijn lieve meid. Ze keek blij maar ik kon niet blij terug kijken. Ik was zó moe! Maar ik keek om me heen in mijn woonkamer en zag mijn zelfgenaaide gordijnen en zelfgenaaide kussens. Opeens had ik een idee! Ik zou een wipstoelhoes naaien zodat haar 3e-hands BabyBjörn er wat leuker uit zou zien én beter bij ons interieur zou passen én ik niet steeds haar stoel helemaal schoon hoefde te maken.

Nou zo gezegd zo gedaan. Een hele verbetering! Maar sinds ik kind ben verkoop ik graag zelfgemaakte dingen. Die hoes heb ik dus gelijk op Marktplaats gezet. Misschien zouden meer ouders het leuk/handig vinden? Ja dus! De ene na de andere bestelling kwam binnen. Ik naaide hoezen, hielp andere ouders en kwam er achter dat zij ook allemaal moe en brak waren. Ik kon hen via de telefoon en mail helpen met hun dingetjes en ik merkte dat ik hier ontzettend veel energie van kreeg!

En dat was voor mij echt een ontdekking. Vroeger dacht ik altijd dat ik verloskundige of kinderarts zou worden. Ik (Sifra) ben namelijk vernoemd naar een verloskundige die het opnam voor kinderen en hun ouders. Ik vond dat altijd een inspirerend verhaal en nu kon ik dat zelf ook doen. In 2012 heb ik Ukje opgericht en door de jaren heen kon ik echt wat voor gezinnen betekenen. Mijn missie is dan ook geworden: For Happy Families – In This And Next Generations. Ik geloof dat wanneer wij met Team Ukje de ouders goed helpen in de zorg voor hun kids, alles relaxter voor hen wordt. En kinderen daar profijt van hebben. Want happy parents, happy life zullen we maar zeggen. En andersom natuurlijk ook. Happy kids, happy life : ) En natuurlijk is een hoes niet hét verschil in het gezinsleven, maar het helpt zeker een stukje!

En als het op kinderen aankomt sta ik echt aan. Ik heb van jongs af aan al een ontzettend groot rechtvaardigheidsgevoel. Ik wil graag opkomen voor kinderen en hun belangen voorop stellen. Dat komt denk ik ook omdat ik dat thuis bij mijn ouders heb meegekregen. Ben ik ook ontzettend dankbaar voor. Dat iemand zoveel liefde, tijd en aandacht aan je geeft dat je zelf helemaal tot bloei kunt komen. Dat heb ik ook als ik naar kinderen kijk. Ik vind het superleuk om die oogjes te zien stralen. En omdat we met Ukje goed voor de ouders kunnen zorgen, kunnen al die ouders goed voor hun kroost zorgen ; ) Vind ik dus echt gaaf!

Onze missie is dus For Happy Families – In This And Next Generations… Die Next Generations wil ik dan ook graag extra benoemen. Wat dat zijn al onze kinderen. Het is mijn droom dat onze kinderen tot bloei kunnen komen en in een wereld kunnen leven die een veilig plek is voor hen. En hun kinderen. En hun kleinkinderen. Ik heb in de jaren bij Ukje 3x moeder mogen worden van 3 geweldige dochters. En reken maar dat ik alles op alles zet om hen een fijne jeugd te kunnen bieden. Maar ik wil me ook heel graag inzetten voor jouw kinderen. Door jou te helpen in het ouderschap. En jouw ukje te helpen met een ietsje uitgerustere ouder 😉 en een ietsje duurzamer wereld.

Ik probeer met Ukje ouders uit te dagen 2e-hands meubels te kopen in plaats van nieuwe. En die dan op te knappen met een hoes. Zodat we babymeubels vaker kunnen hergebruiken én de wereld met iets minder afval laten zitten.

En een heel leuk nieuwtje… we gaan bij Ukje kijken of we onze hoezen ook 2e-hands kunnen gaan aanbieden. Dus als jij bijvoorbeeld bij ons een hoesje gekocht hebt, dat je deze na gebruik aan andere ouders kunt doorverkopen via Ukje.nl. Zodat we niet alleen de aankoop van 2e-hands meubeltjes stimuleren, maar ook 2e-hands hoezen. Daar hoor je binnenkort meer over!

En komende week? Dan gaat Team Ukje naar Londen en daar heb ik eigenlijk even jouw hulp bij nodig! Want…. We gaan nieuwe stoffen dessins uitzoeken op een licentie beurs. Dus figuren uit Disney, Paddington, Nijntje, automerken… alles staat er! Wat zou jij een leuk dessin vinden? Ik heb even een Google Form gemaakt om alle antwoorden te verzamelen:

https://forms.gle/ZCB46dLuSjSm5YAM6 Laat je reactie achter, dan nemen we die mee op het wensenlijstje!

Nogmaals superleuk dat je mijn update hebt gelezen. Volgende week zondag meer! Een hele fijne avond gewenst en voor vragen kun je me altijd mailen!

Lieve groet namens Team UkjeSifra.

Terug naar blog